Kunić: Iza mene je najuspješnija sezona u karijeri

Sjajni napadač Borca za SportSport.ba

Kunić: Iza mene je najuspješnija sezona u karijeri

S. Mlaćo

Da u svojim redovima ove sezone nisu imali sjajnog napadača Petra Kunića, trećeg strijelca Premijer lige BiH, danas bi u Banjaluci 'kovali' planove za novu sezonu Prve lige Republike Srpske.

Loše igre Borac su dovele u borbu za ostanak u ligi, ali se Kunić istakao sa 12 pogodaka, te zasigurno mu pripadaju najveće zasluge za ostvarenje cilja Velikana iz Platonove.

"Sezona je bila turbulentna. Na početku sezone smo bili najgledanija momčad u regionu, vladala je velika euforija, a onda se desio pad. Zadnje četiri utakmice smo ipak odigrali dobro, te mislim da ovo nije realno stanje na tabeli. Međutim, kada pogledamo probleme koje smo imali ostanak u ligi je uspjeh. Prošle sezone se vratili iz Prve lige RS i mislim da je realno da smo izborili Ligu za prvaka", kaže Kunić za SportSport.ba.

12 pogodaka u Premijer ligi, tri u Kupu BiH, skor su nekadašnjeg mladog reprezentativca naše zemlje.

"Dobra sezona je iza mene, iako smatram da sam mogao još više da pokažem. Nedostajalo je par pogodaka da se umiješam u sami vrh, ali s obzirom da se borimo za ostanak u ligi ne bi to bilo zasluženo. Najbolji strijelci skoro uvijek dolaze iz ekipa koje se bore za vrh tabele. Ja sam ipak prezadovoljan i ovo je najuspješnija sezona u mojoj dosadašnjoj karijeri".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju ove sezone postao je i slobodan nogometaš. Za sada nije odlučio gdje će nastaviti karijeru, prvo želi odmoriti od naporne sezone.

"Ugovor mi ističe, ponuda ima, a naravno da mi je kao i svakom igraču iz naše lige cilj inostranstvo. Tek je kraj sezone, želim da se dobro odmorim, ne isključejem ni ostanak u Borcu. Borac je moj klub i uvijek ima prednost što se tiče domaće lige, ali naravno ne isključujem ni odlazak u neki drugi klub u BiH. Ponavljam, proritet je inostranstvo, pa vidjet ćemo", dodao je Kunić na kraju razgovora za SportSport.ba

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi