Kunić se i definitivno rastao sa Napretkom, gdje će nastaviti karijeru?

Povezivao se sa Slobodom

Kunić se i definitivno rastao sa Napretkom, gdje će nastaviti karijeru?

A. Beganović

Bosanskohercegovački napadač Petak Kunić razišao se sa Napretkom iz Kruševca, a još uvijek nije siguran gdje će nastaviti karijeru.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje, te nekadašnji fudbaler Borca i Zrinjskog, Petar Kunić, napustio je redove srbijanskog superligaša Napretka iz Kruševca.

Naime, Krunić je početkom prošle sezone potpisao ugovor sa Napretkom na godinu plus godinu, a nakon što je završena prošla sezona nije sa čelnicima kluba pronašao zajednički jezik.

"Nismo se dogovorili, tako je to u fudbalu. Početak je bio kao iz snova, na otvaranju sezone sam igrao odlično. Postigao tri pogotka, ali onda dolazi teži period. Negdje sam "uhvatio" koronu, dva i pol mjeseca nisam trenirao, propustio sam čest utakmica i taman kada sam ozdravio, krenuo raditi punim intenzitetom, pred sami početak drugog dijela sezone, slomim nos i opet pauza od mjesec i nešto više. Ali, ne želim kukati, odigrao sam 22 utakmice, zabio i neke golove i uz sve pehove koji su me pratili, ne mogu reći da sam nezadovoljan", rekao je Kunić za SportSport.ba.

Prije dolaska u Napredak pola godine je 28-godišnji napadač odradio u Kazahstanu, tačnije u Atyrauu, a u karijeri je nastupao iu Grčkoj gdje je branio boje Larise.

"Sve su to neka lijepe fudbalske spriče, no iskreno, potrebno je i malo više fudbalske sreće da se uspije preko granice. Radi se o ozbiljnim ligama i svakako da je to jedno veliko iskustvo za mene", ističe 28-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Špekulisalo se o Kunićevom dolasku u tuzlansku Slobodu, no od toga najvjerovatnije neće biti ništa.

"Bilo je nekih kontakta kada se sa Slobodom dovodio u vezu Vule Trivunović. Iskreno se pričalo, ali nije došlo do dogovora. Ima još nekih kontakta sa klubovima iz naše zemlje, no ne želim žuriti sa odlukom. Treniram u Banjoj Luci, dobro se osjećam, u najboljim sam godinama i mislim da mogu još puno toga dati na terenu", zaključio je fudbaler koji je za Borac odigrao 77 utakmica i pritom je postigao 31 pogodak, dok je za Zrinjski upisao 28 nastupa na kojima je postigao pet pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi