Kuntić: Ljepše mi je u BiH nego u Mađarskoj
Foto: nkzvijezda.ba

S trenerom Zvijezde o svemu pomalo

Kuntić: Ljepše mi je u BiH nego u Mađarskoj

Adnan Beganović

Najprijatnije iznenađenje proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine svakako je gradačačka Zvijezda, koja je u tri kola osvojila sedam bodova.

Na Banja Ilidži fudbaleri Zvijezde su nadigrali Leotar i Rudar, dok su s Pecare u Gradačac donijeli bod.

"Osvojili smo sedam bodova i ne mogu reći da sam nezadovoljan. Prije početka proljetnog dijela sezone potpisao bih odmah ovakve rezultate. Međutim, moram naglasiti da sam bio optimista jer momci su na pripremama radili fenomenalno. Iako nismo imali idealne uslove, zbog loših vremenskih prilika, sve smo planirano odradili. Fizički smo sjajno spremni", istakao je za SportSport.ba trener Zvijezde Zoran Kuntić.

Novi trener Zvijezde kao igrač i trener dugo je proveo u Mađarskoj.

"Dugo sam radio u Mađarskoj, uslovi su tamo bolji od uslova u Bosni i Hercegovini, ali vjerujte da mi je ovdje ljepše raditi. Sjajno sam primljen u Gradačcu, a igrači ovdje mnogo više vole raditi nego u Mađarskoj. Igrači sa ovih prostora imaju 'vic', vole driblati, dok u Mađarskoj baš i nije tako. Sve u svemu pozitivno sam iznenađen Premijer ligom u cjelini", govori Kuntić i dodaje:

"Dosta utakmica sam pogledao, kako uživo tako i na snimcima. Mogu vam reći da ima kvalitete, da nije to baš toliko loše. Željezničar je u ovom trenutku najkvalitetniji i doista bi bilo veliko iznenađenje kada izabranici Amara Osima ne bi bili prvaci. Željezničar ima širinu, petnaaest, šesnaest podjednako kvalitetnih igrača i tu je u prednosti nad ostalim ekipama", rekao je Kuntić, te se osvrnuo na duel sa Travnikom.

"Od ponedjeljka nam je samo Travnik u mislima. Razgovarao sam sa svojim saradnicima, gledali smo zajedno neke utakmice i mogu vam reći da Travnik nije loša ekipa. Na Grbavici su Travničani pružili dobru partiju, biće nam teško, ali mi želimo nastaviti naš niz", zaključio je trener Zvijezde.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti