Kuntić navijačima: Budite bez brige, nećemo ispasti

"Red Dragonsi zaslužuju desetku"

Kuntić navijačima: Budite bez brige, nećemo ispasti

Edmir Škorić

Nogometni klub Zvijezda u opasnoj je zoni nakon prvog  dijela sezone, ali trener Zoran Kuntić poručuje navijačima: Budite bez brige, nećemo ispasti.

Osim toga, Kuntić je u razgovoru za SportSport.ba govorio o svemu u klubu, te pojasnio zašto su pojedini igrači morali napustiti klub, zašto su rezulati takvi kakvi jesu i šta je prioritet klubu. No, najprije se osvrnuo na važnu pobjedu nad Travnikom u 15. kolu BHT Premijer lige.

 

"Zaslužena pobjeda, ali obzirom na situaciju pred utakmicu, kada je pola naših igrača bilo pod infuzijama, nismo znali ko će izaći na teren, tako da je bilo igrača koji su prihvatili pritisak da igraju pod takvim okolnostima. Htjeli su da pobijede Travnik, pokazali su svoj karakter. Jednostavno su mi rekli: 'šefe, moramo igrati, moramo pobijediti i mi nemamo izbora'. Zaista sam ponosan na njih. Travnik je bio neugodan, ali po svemu viđenom naša pobjeda je itekako zaslužena."

 

Rezultati nisu bili na strani Zvijezde, koja je nakon 15 kola skupila tek 14 bodova...

 

"Imali smo period od šest ili sedam utakmica gdje smo zaista dobro igrali, ali to se nije vidjelo na bodovnom saldu. Sa zadnjom pobjedom naparvili smo neki mali korak. Sve kada se sabere, ne mogu biti zadovoljan ovom polusezonom. Ima tu moje krivice, ali znali smo tačno gdje smo pogriješili. Na početku prvenstva došli smo u situaciju da puštamo igrače. Sve loše stvari idu na moju dušu i stojim iza svega. Pripreme nismo odradili najbolje. Nisu igrači uspjeli da dođu do svježine. Svjestan sam da sam griješio. Navijači su s pravom bili nestrpljivi", ističe Kuntić. 

Zašto su otišli Hamzić, Đelmić, Nuhanović...

"Ne volim o tome pričati, ali ja sam jedini trener koji ima embargo. Pisali su neistine, vi ste baš rijetki koji me nazovu i daju mi priliku da kažem ono što trebam. Zašto su otišli igrači? Hamzić je otišao sam, rečeno mu je da će imati određenu minutažu, da bira koje će kategorije u omladinskoj školi voditi, ali on je samo želio da igra i nije htio smanjenje plate. Nije bilo izbora, budući da smo radili na smanjenju budžeta. Đelmić je jednostavno rekao da ima tri puta bolju ponudu od Olimpica, nisam ga ja otjerao, rekao sam mu neka ide i neka mu je sretno, pa šta sam mogao. Nuhanović se, pak, nije odužio za ukazane prilike. Meni je rečeno na ljeto da smanjujem budžet, da dovodim mlade i neofirmisane igrače. Navijači moraju biti svjesni da mi radimo na infrastrukturi, da radimo terene, gradimo stadion...".

 

"Čuo sam dosta dobrih priča o Ratku Ninkovićevu i toj generaciji Zvijezde. Gledao sam i snimke utakmica, igrali su vrhunsku nogomet, ali tada je njihov budžet iznosio preko milion KM, a moj je skoro upola manji. Da imam budžet, pa ja bih dovodio vrhunske i igrače i, vjerujte, odmah bismo napali titulu. Zašto da ne? Ali, situacija je takva kakva jest, moramo se pokriti onoliko koliko smo dugački. Radimo zdravo i to je najvažnije. Svi u klubu želimo napraviti velike stvari, ali radimo korak po korak i to je najispravniji način", dodaje Kuntić, ovrnuvši se na ekces s navijačima:

Red Dragonsima desetka

 

"Ekces s naviačima je otišao po mojim leđima. Bio sam arogantan više nego što su oni (navijači) jer sam htio zaštiti igrače, nisam htio da oni budu dio svega toga. Ako me neko prijatno iznenadio i ako je neko zaslužio desetku, to nismo mi, to su  navijači. Njima zaista kapa dole. Oni su jedini koji zaslužuju maksimalnu ocjenu, dok se to za nas ne može reći. Nisu mi skandirali ni nakon toga, nisu tražili moju ostavku i veliko im hvala za sve."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Proljetos sam bio ekstra dok je bilo rezultata, a sada odjednom sam kao neko ko ne zna ništa. Zvijezda ne može da ispadne, toga navijači moraju da budu svjesni. U gradu nemam nikakav problem, ali  jasno da ada imate dobre rezultate onda ste dobrodošli, kada nemate onda vas drugačije posmatraju. Imam sina koji živi  u Budimpešti i koji obožava da dođe u Gradačac. Ovaj klub je odličan, grad je prelijep i ovdje je sve dobro", dodaje Kuntić za kraj našeg razgovora.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.