Kuntić: Nije to isti Željo, neće im biti lako

Zvijezda bez Kovačevića u subotu

Kuntić: Nije to isti Željo, neće im biti lako

Adnan Beganović

U okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu će u Gradačcu snage odmjeriti domaća Zvijezda i Željezničar.

Domaća Zvijezda nakon dva kola nema niti jednog boda, dok su gosti s Grbavice osvojili četiri.

"Pokazat ćemo karakter, imam odličnu grupu momaka i nisam previše zabrinuti nakon dva gostujuća poraza. Da smo u prva dva kola kao domaćini osvojili dva boda onda bismo mogli govoriti o nekoj krizi. Istina, u Banja Luci smo ubjedljivo poraženi, dok smo u Gabeli izgubili s minimalnih 1:0, no moglo je to završiti mnogo drugačije", za SportSport.ba govori trener Zvijezde, Zoran Kuntić.

Zvijezda će u duel sa Željezničarem ući oslabljena neigranjem golmana Nikole Kovačevića.

"Kovačević je jučer na treningu povrijedio prst na ruci i hitno je prebačen u Tuzlu. Na našu sreću povreda nije ozbiljnija, odnosno nije došlo do nikakvog loma, ali bez obzira na to Kovačević će morati pauzirati tri-četiri sedmice. Nedostajat će nam jer se radi o dobrom golmanu, koji je pokazao svoje kvalitete, no nemamo pravo kukati", ističe Kuntić.

Šef struke gradačačkog premijerligaša respektuje gostujuću momčad, no smatra da Zeljezničar u ovoj sezoni nije isti iz prošle.

"Respektujemo Željezničar, no nije to momčad iz prošle sezone. Neće gostima biti lako, siguran sam da ćemo im dobro parirati. Igrat ćemo otvoreno, ne mislimo se  braniti i čuvati svoj gol", rekao je trener Zvijezde i na kraju dodao:

"Nikad nisam komentarisao suđenje, ali stvari koje se dešavaju u prva dva kola nisu dobre za bh. fudbal. Priznaju se golovi koji nisu golovi, imamo navijačke ispade i to doista ne vodi nikuda."

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.