PSG se iživljavao protiv šestoligaša, Mbappe ušao u historiju
FOTO: EPA

Kup Francuske

PSG se iživljavao protiv šestoligaša, Mbappe ušao u historiju

Haris Zilić

U šesnaestini finala Kupa Francuske snage su odmjerili šestoligaš Pays de Cassel i moćni PSG. Velika je to bila utakmica za ekipu iz Regional 1 lige, šestog ranga francuskog fudbala.

Očekivali su svi kombinovani sastav Parižana, ali krenuli su sa najjačim snagama.

U vrhu napada su bili Mbappe i Neymar koji su se doslovno iživljavali nad članovima šeste lige i amaterskoj skupini pod imenom Pays de Cassel.

Kylian Mabppe je na ovoj utakmici postigao pet golova, dodao jednu asistenciju, Neymar je postigao jedan gol uz dvije asistencije.

Za Parižane je još pogađao Soler.

Dakle, PSG je savladao Pays de Cassel rezultatom 0:7, a Mbappe je postao prvi igrač u historiji PSG-a koji je na jednom meču dao pet pogodaka.

Oglasi

PSG je susret počeo u sastavu: Navas, Mendes, Ekitike, Mbappe, Neymar, Pembele, pereira, Ramos, Sanches, Soler, Vitinha.

U igru su još ulazili: Bernat, Bitshiabu, Gharbi, Hakimi, Ruiz.

U sastavu večeras nije bilo Lionela Messija kojem je Kup Francuske ove sezone ipak posebno takmičenje.

Naime, nakon osvajanja Mundijala sa Argenitnom Messiju nedostaje još jedan trofej kako bi osovjio sve trofeje u aktivnom fudbalu, a to je upravo Kup Francuske sa PSG-om.

Parižani sada u osmini finala očekuje klasik francuskog fudbala i gostovanje Marsseilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi