Kup Italije: "Stara dama" rutinski
Postigao treći gol: Alex Del Piero

Kup Italije: "Stara dama" rutinski

Edmir Škorić

Iako je ekipa Juventusa desetkovana povredama Stara dama rutinski je slavila protiv Catanije u Kupu Italije i plasirala se u četvrtfinale domaćeg Kupa.

Tako je Juve još jednom pokazao snagu, jer je nastupio bez deset ozlijeđenih igrača, ali su "rezerve" fenomenalno odigrali utakmicu, o čemu svjedoči i konačan rezultat.

Marchionni je najavio trijumf već u 4. minuti utakmice. Na 2:0 povisio je drugi rezervista Giovinco (69) da bi konačnih 3:0 postavio legendarni kapiten Alessandro Del Piero
U deset ozlijeđenih ubraja se i bh. internacionalac Hasan Salihamidžić. Uz njega povrede su od terena udaljile Trezegueta, Nedveda, Zebinu, Camoranesija, Tiaga, Chiellinija, Marchisija, Kneževića i napadača Iaquintu. Da, dobro ste pročitali, svi ti igrači su van stroja, pa pretpostavite kako će klub igrati njihovim povratkom.

Juventus - Catania 3:0 (Marchionni 4', Giovinco 69', Del Piero 71')

Juventus: Buffon, Legrottaglie, Ariaudo, Grygera, De Ceglie; Marchioni, Zanetti, Sissoko, Giovinco; Del Piero, Amauri.
Catania: Bizzari; Stovini, Sivlestre, Silvestri, Sardo; Ledesma, Tedesco, Dica, Biagianti; Martinez, Plasmati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti