Kup kralja: Athletic Bilbao protiv Barcelone

Večeras posljednji Pepov meč na klupi Barce

Kup kralja: Athletic Bilbao protiv Barcelone

M. Skaka

Barcelona danas okončava četverogodišnju eru pod palicom Pepa Guardiola. Katalonski tim večeras igra na Vincente Calderon stadionu protiv Athletica iz Bilbaoa u finalu Kupa kralja.

Večerašnje finale je posljednji meč u kojem će Guardiola voditi Barcu sa klupe i mogao bi biti idealan način da se zatvori ktub obzirom da je upravo pobjedom od 4:1 nad Athelticom prije tri godine spakovao prvi trofej u svoju vitrinu.

"Najveća snaga Athletica je to što se nikada ne predaju. Oni će se boriti do posljednjeg zvižduka. To je sigurno.", govorio je Pep na svojoj posljednjoj pres konferenciji u kojoj predstavlja Barcelonu. "Oni će nas napasi, ali i mi ćemo napasti njih. Očekujem odličan meč."



U istoriji Kupa kralja, Barcelona je klub sa najviše trofeja, čak 25. Njihov večerašnji protivnik, Bilbao, je odmah tu blizu sa 23, dok je Real treći sa 18. Upravo je Real prošle godine u finalu nadigrao Barcelonu sa 1:0 nakon produžetaka.

Guardiola je spreman da dirigentsku palicu preda svom asistentu Titu Vilanovi, a trofej u posljednjoj utakmici značio bi mnogo.

"Nisam u poziciji da govorim klubu šta treba raditi."; komentarisao je Pep imenovanje svog nasljednika. "Ukoliko klub smatra da Tito treba preuzeti klub, ja se s tim slažem. Ko sam ja da govorim da treba raditi drugačije? Ja sam imao zadatak da izaberem 11 najboljih igrača i da ih uklopim da igraju što bolje. Svoj posao sam radio najbolje što sam znao, sve ostalo je stvar kluba.", zaključio je Pep.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.