Kup Kralja: Bez većih iznenađenja

Španija

Kup Kralja: Bez većih iznenađenja

Edmir Škorić

Večeras su odigrani preostali susreti šesnastine finala španskog Kupa Kralja. Valencia je tek s minimalnih 1:0 slavila kod nižerazrednog Alcoyana, dok je Almeria poražena kod Herculesa (2:1).

Gol Joaquina iz desete minute mogao bi biti presudan za Šišmiše. No, za sedam dana Valencia na Mestalli igra uzvratni susret šesnaestine finala španskog Kupa Kralja protiv nižeklasnog Alcoyana. Celta Vigo je na svom terenu porazila Tenerife s "tvrdih" 2:1. Golove za Celtu postigli su Saulo i Michu, a za goste Richi.

Osasuna je kod nešto slabijeg Xereza slavila također sa 2:1. Strijelci za goste bili su Sergio i Dady, a za domaći sastav Maldonado je postigao pogodak sa kojim je Xerez još uvijek u igri.
Niti jedna ekipa nije uspjela osigurati svoj plasman u naredni krug, budući da je najveća pobjeda ostvarena sa dva gola razlike.


Svi rezultati 1/16 finala Kupa Kralja:
Alcoyano - Valencia 0:1
Celta Vigo - Tenerife 2:1
Getafe - Espanyol 2:0
Hercules - Almeria 2:1
Murcia - Deportivo LC 0:1
Vallecano - Ath. Bilbao 2:0
Xerez - Osasuna 1:2
Zaragoza - Malaga 1:1
Leonesa  - Barcelona (u tijeku)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.