Kup Njemačke: Dynamo Dresden protiv prvaka

Kup Njemačke: Dynamo Dresden protiv prvaka

Izvučeni su parovi drugog kola DFB Pokala, a aktuelni prvak Bundeslige, Borussia Dortmund igrat će protiv Dynamo Dresdena.

Među parovima drugog kola Kupa Njemačke nema zanimljivih susreta. Navijačima Sarajeva najzanimljivija utakmica bit će između Borussije Dortmund i Dynamo Dresdena.

Hoffenheim naših Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića igrat će protiv Kolna. Duisburg za koji nastupaju Branimir Bajić i Džemal Berberović suočit će se sa Holstein Kielom.

Unteraching čiji dres nosi talentovani Marcel Avdić, a koji je danas postigao dva gola u pobjedi nad Offenbachom, igrat će u Kupu Njemačke protiv Bochuma.

Parovi drugog kola Kupa Njemačke:

Holstein Kiel - Duisburg
Leipzig - Augsburg
Unterhaching - Bochum
Eintracht Trier - Hamburger SV
Heidenheim - Borussia (M)
Rot-Weiss Essen - Hertha
Borussia Dortmund - Dynamo Dresden
Greuther Fürth - Paderborn
Erzgebirge Aue - Nürnberg
Hoffenheim - Köln
Hannover - Mainz
Fortuna Düsseldorf - 1860 München
Bayern - Ingolstadt
Stuttgart - FSV Frankfurt
Eintracht Frankfurt - Kaiserslautern
Karlsruhe - Schalke

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.