Kup UEFA: Dueli Fracuza i Ukrajinaca

Izvučeni parovi Kupa UEFA

Kup UEFA: Dueli Fracuza i Ukrajinaca

Danas su u Nyonu izvučeni i parovi četvrtfinala i polufinala, drugog po važnosti evropskog klupskog takmičenja, Kupa UEFA. Žrijeb je odlučio da se sastanu francuski i ukrajinski timovi.  

Kao najatraktiniji, izdvaja se meč Hamburga i jedinog preostalog predstavnika Engleske, Manchester Citya.

Ukrajinci će ukrstiti koplja sa Francuzima. Olympic Marseille u prvoj utakmici ide u Donetsk, gdje će igrati sa Shakhtarom, dok će Paris Saint-Germain na Parku prinčeva ugostiti Dynamo Kiev.

Četvrti par je Werder Bremen – Udinese

Parovi četvrtfinala Kupa UEFA:

Hamburg - Manchester City
Paris St Germain - Dynamo Kiev
Shakhtar Donetsk - Marseille
Werder Bremen - Udinese

Utakmice četvrtfinala igraju se 9. i 16. aprila, dok su polufinalni susreti na programu 30. aprila i 7. maja. Žrijeb je odlučio i da će se u polufinalu sastati pobjednici duela 1-4 i 2-3. Finale će se igrati u Istanbulu, na Saracoglu stadionu, 20. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.