Kutalija spreman za Banjalučane
Levani Kutalija

Slavije dočekuje Borac

Kutalija spreman za Banjalučane

Nakon dužeg odsustva u tim Slavije vraća se Levani Kutalia od kojeg se očekuje da predvodi napad ’’sokolova’’ u okršaju s banjalučkim Borcem.

Mladi reprezentativac Gruzije je u posljednjih nekoliko utakmica pauzirao u dresu Slavije zbog obaveza u svom nacionalnom timu, a poznato je da je bio i na pragu odlaska iz Istočnog Sarajeva.

"Tačno je da sam napravio pauzu u dresu Slavije. Bio sam na probi u Turskoj i Švajcarskoj, ali sam na kraju te priče ostao vjeran svom sadašnjem klubu. Razgovarao sam s upravom Slavije i postigli smo kompromisno rješenje. Sad je najbitnije da pružam dobre partije u Premijer ligi BiH. Posljednjih petnaestak dana sam proveo u svojoj domovini i odigrao kvalifikacione utakmice s mladom reprezentacijom protiv Estonije (1:2) i Turske (4:0)", rekao je Levani Kutalia.

On je istakao da sutrašnji meč između Slavije i Borca u svakom pogledu zaslužuje epitet derbija kola, jer njegovom timu na noge dolazi lider prvenstvene tabele, koji nema ni jedan poraz.

"Borac je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazao da ima odličnu ekipu i da igra podjednako dobro i kući i na strani. Mi smo dobro otvorili šampionat, ali smo remijem protiv Željezničara na domaćem terenu napravili kiks, pa protiv lidera nemamo prava na grešku. Najbitnije je da pred ovaj meč imamo dovoljno samopouzdanja. Moramo odigrati onako kako smo igrali protiv Alborga u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Dakle, svih jedanaest igrača moraju pružiti svoj maksimum, pa i više od toga. Očekujem i veliku podršku s tribina, a mi ćemo znati na koji način da se odužimo svojim vijernim navijačima. Biće teško, ali sam uvjeren da ćemo ostvariti pobjedu", kaže Kutalia za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.