Kuyt: Holandija mora pobijediti Dance na početku Eura

Želi ponoviti uspjeh od prije dvije godine

Kuyt: Holandija mora pobijediti Dance na početku Eura

A. Haznadarević

U subotu u 18:00 sati se sastaju momčadi Holandije i Danske, te na taj način otvaraju borbu u grupi B za prolazak u nokaut fazu. Zanimljivo je što su ove iste dvije momčadi otvorile svoje nastupe na prošlom Svjetskom prvenstvu, a napadač Oranja Dirk Kuyt želi da njegova reprezentacija svoj nastup ponovo počne sa pobjedom.

Napadač reprezentacije Holandije Dirk Kuyt je istakao da njegova reprezentacija mora izaći kao pobjednik iz prvog meča koji igraju protiv reprezentacije Danske, te da im samo na taj ishod osigurava uspješan nastavak takmičenja i prolazak kroz grupnu fazu.

Oranje su se sastale sa Dancima i u prvom meču Svjetskog prvenstva 2010 godine, a pobjeda od 2:0 ih je tada podigla toliko da su kasnije nastavili niz koji je tek reprezentacija Španije uspjela prekinuti u finalu.

Kuyt je tada bio strijelac drugog pogotka, a sada želi da se ponovi slična situacija, jer misli da je pobjeda u prvom meču od vitalne važnosti za njegovu ekipu koja ima veoma velike ambicije na ovom prvenstvu.

"Svjetsko prvenstvo nam je pokazalo koliko je važno pobijediti u prvom meču, moramo to ponoviti", kaže novi napadač turskog Fenerbahčea.

"Danci su od tada mnogo napredovali, pobjedili su u pet od šest odigranih mečeva sa Portugalom i to najbolje pokazuje da su postali jaka i stabilna ekipa", zaključuje tridesetjednogodišnji napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.