Kuyt: Još uvijek možemo do četvrtfinala

Holandski napadač optimista

Kuyt: Još uvijek možemo do četvrtfinala

Napadač holandije, Dirk Kuyt bio je veoma razočaran nakon poraza njegove reprezentacije od Njemačke u drugom kolu grupne faze. Holandija je na ovom Euru smatrana za jednog od glavnih favorita, ali su se prognoze pokazale pogrešnim.

Holanđani su poraženi u oba duela grupe B, te im za prolaz u knock-out fazu sada treba trijumf protiv Portugala u zadnjem kolu uz pobjedu Njemačke nad Danskom.

 

Novi napadač turskog Fenerbahčea, Kuyt izjavio je da je veoma nezadovoljan igrom svoje reprezentacije.

 

"Imali smo velika očekivanja prije početka prvenstva. Nemati niti jedan bod nakon dva kola je zaista veoma razočaravajuće. Posebno boli što smo izgubili od Njemačke. Počeli smo utakmicu dobro, imali smo kontrolu, posjed i stvarali smo dobre šanse", kazao je Kuyt za Fifa.com dodavši:

 

"Primanje prvog pogotka je bio šok od kog se nismo uspjeli oporaviti. U takvim situacijama morate nastaviti igrati kao da se ništa nije desilo, ali mi to nismo uradili i primili smo i drugi pogodak vrlo brzo. Napravili smo par šansi i postigli smo taj jedan gol, a da smo imali malo više sreće mogli smo i drugi".

 

Bivši napadač Liverpoola je također istakao kako zna da njegovu reprezentaciju u ponedjeljak očekuje jako teška utakmica protiv Portugala, ali smatra da mogu slaviti.

 

"Sve je moguće, a mi još uvijek imamo šansu. Moramo odigrati dobro protiv Portugala i onda ćemo možda i proći dalje. Nakon toga sva ta gorčina bi prošla. Biće teško. Utakmice protiv Njemačke i Danske su bile teške, ali uvijek je tako na ovakvim turnirima. ako budemo imali dobar dan možemo savladati svakoga, tako da ne vidim zašto to ne bi mogli uraditi protiv Portugala.", kazao je Kuyt te je na kraju dodao:

 

"Ovo je pobjednički tim koji zna dobro odigrati kada je najpotrebnije. Prošlo je mnogo godina otkad smo zadnji put izgubili dvije utakmice za redom. Vjerujem da možemo iskoristiti naše iskustvo i kvalitet za dobru utakmicu protiv Portugala."

 

Holandija će se sa Portugalom sastati u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.