Kuyt: Naše vrijeme tek dolazi
Kuyt i Liverpool će se radovati naredne sezone?

Kuyt: Naše vrijeme tek dolazi

E. Škorić

Premda ova sezona još nije gotova, Liverpoolov napadač Dirk Kuyt, smatra da će "redsi" naredne sezone osvojiti engleski šampionat, jer je, kako sam tvrdi, ekipa dosta iskusnija i svi važniji igrači potpisali su nove ugovore s klubom.

Dva kola prije kraja engleskog prvenstva, Liverpool za prvoplasiranim Manchester Unitedom zaostaje velikih šest bodova. Matematički, "redsi" još uvijek mogu osvojiti naslov, no "vragovima" je dovoljan samo jedan bod u naredna dva kola da po treći puta za redom osvoje prvenstvo.

No, u Liverpoolu nemaju razloga biti tužni, bar kako misli bivši igrač Feyenoorda, bez obzira što su i ove sezone iza Uniteda.

"Ova momčad može biti ponosna na sebe zbog načina kojim su igrali ove sezone. Bez obzira što se dogodilo u posljednjoj sedmici, možemo naše glave podignuti visoko. Pobijedili smo najveće ekipe, Chelsea i Manchester, svaki put u ligi. Možemo reći da je bilo previše oslananja na domaće utakmice, ali nešto i morate naučiti iz njih,jer mi smo ipak mlada ekipa", potvrdio je Dirk Kuyt za Daily Mirror.

Holandski reprezentativac uvjeren je u visok plasman "redsa" naredne sezone.

"Dobili smo više iskustva, i ono najvažnije, igrači su pristali da ostanu na duže vrijeme u klubu. Značajni igrači su produžili ugovore s Liverpoolom, svi vjeruju da su dio nečeg velikog. Narednu sezonu ćemo završiti visoko, jer kvaliteta postoji i napredak je tu".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti