Kuzmanović u posljednjim sekundama pogodio za pobjedu Sarajeva u Krupi

Liga za prvaka, 8. kolo

Kuzmanović u posljednjim sekundama pogodio za pobjedu Sarajeva u Krupi

M. Šljivak

Krupa je u 8. kolu Lige za prvaka ugostila Sarajevo, a na kraju su gosti slavili sa 2:3.

Iz prve šanse na utakmici Krupa je došla do vodstva. Galešić je fantastično uposlio Lazara Marjanovića u 13. minuti, a ovaj matira Pavlovića za prednost od 1:0.

Nakon gola Krupe Bordo tim nije ponudio previše lijepu igru na terenu, ali su ipak i oni iz prvog udarca na gol došli do izjednačenja. Mićo Kuzmanović se lijepo snašao i udarcem sa vrha kaznenog prostora pogodio za 1:1.

Imali su potom gosti dobar pokušaj preko Bekića iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla iznad gola.

Ipak, u nadoknadi prvog dijela Sarajevo dolazi do potpunog preokreta. Hebibović prolazi po desnoj strani, ubacuje u sredinu, a Vukotić loptu zaustavlja rukom. Sudija na asistenciju pomoćnika pokazuje na bijelu tačku, a Krste Velkoski je siguran za prednost od 1:2 nakon prvog poluvremena.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Krupa je poravnala. Nakon kornera, lopta dolazi do štopera Aleksandra Vukotića, a ovaj sjajnim šutem sa vrha kaznenog prostora pogađa za 2:2.

Potom je uslijedio period mirnog dijela meča u kojem većih uzbuđenja nije bilo, da bi od 65. minute krenula dominacija Bordo tima. Krenuli su ofanzivno prema protivničkom golu, ali se Krupa dobro branila i čekala je šansu iz kontri.

Jedna takva kontra je umalo dovela do trećeg gola Krupe. U 71. minuti griješi mladi Šabanović, Dabić šutira, ali je Pavlović jako dobro odbranio.

Do kraja identična slika na terenu. Sarajevo je napadalo, Krupa se branila i čekala kontre. Pokušaja je bilo, posebno pred golom domaćih, a najveću šansu propušta Velkoski u 90. minuti kada je sa samo pet metara uzdrmao prečku.

Ipak, u nadoknadi vremena Sarajevo dolazi do pobjede. Pogodio je Mićo Kuzmanović za konačnh 2:3.

Liga za prvaka, 8. kolo:

Krupa - Sarajevo 2:3 (Marjanović 13', Vukotić 49' / Kuzmanović 32', 90+4, Velkoski 45+2'p)

KRUPA: Fejzić, Galešić, Maksimović, Makitan, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Milanović, Marjanović, Šamara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Stanojević, Kuzmanović, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Bekić, Crepulja, Adukor, Halilović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Odmut
Dzaba sve,Nema Evrope.Ne bi vas ni pustio da brukate BiH.
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi