Kvesić: Bilo je lijepo na Pecari

Mladi lijevi bek očekuje dosta bolji Željezničar

Kvesić: Bilo je lijepo na Pecari

Željezničar je u prva dva kola Premijer lige ostvario po pobjedu i poraz. Josip Kvesić, 20-godišnji lijevi bek tima sa Grbavice, smatra da to nije dovoljno, s obzirom da su se Plavi mogli vratiti iz Širokog Brijega najmanje sa bodom.

Josip Kvesić, jedno od pojačanja Željezničara, odmah je zadobio povjerenje Amara Osima i zauzeo svoje mjesto na lijevom beku. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine nije zadovoljan ostvarenim u prava dva kola, ali očekuje puno bolji Željezničar u nastavku.

"Sigurno, nisu dovoljna tri boda iz prva dva kola. U Širokom Brijegu zaslužili smo barem bod, ako ne i tri. Nažalost, primili smo gol u posljednjoj minuti", rekao je Kvesić na početku razgovora za SportSport.ba.

Mladi lijevi bek karijeru je počeo upravo na Pecari, a ističe da je lijepo dočekan: "Bilo je lijepo na Pecari. Svi su me fino dočekali. Da smo pobijedili, bilo bi još ljepše".

Željezničar je u drugom kolu Premijer lige na Grbavici savladao Rudar Prijedor sa 3:0. Kvesić je odigrao prvo poluvrijeme, a u nastavku zamijenio ga je Srđan Stanić.

"Na početku bilo je malo nervoze, ali kada smo dali gol odmah na početku drugog poluvremena bilo je puno lakše igrati. Na kraju smo uvjerljivo slavili. Ova pobjeda nam je podigla samopouzdanje i sada lakše krećemo u naredne utakmice. Bit ćemo još bolji", kaže 20-godišnji lijevi bek.

"Momci su me zaista vrhunski prihvatili. Pomažu mi dosta. Zbog toga sam se i fino uklopio odmah", dodao je Kvesić.

Kvesić je nastupao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu protiv Crne Gore. Mladi Zmajevi su poraženi sa 3:1, a lijevi bek Željezničara ističe da su golovi primljeni iz vlastitih grešaka.

"Imamo jako dobru reprezentaciju. Šteta zbog poraza do Crne Gore. Prvo poluvrijeme smo bili bolji i samo zbog naših grešaka izgubili smo utakmicu. Ako nas to zaobiđe u narednom periodu imamo velike šanse u kvalifikacijama", rekao je Kvesić za kraj razgovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.