Kvesić: Izgubili na Koševu? Bože moj, šta sad...

"Cilj je jasan - dupla kruna"

Kvesić: Izgubili na Koševu? Bože moj, šta sad...

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Josip Kvesić je u razgovoru za naš portal kazao da ništa nije izgubljeno porazom na 100. jubilarnom vječitom derbiju. Ističe da je dupla kruna, kao i svake godine, jedini cilj tima s Grbavice.

 

Iako je Željezničar na Koševu pružio dobru partiju, moža i bolje stajao na terenu od svog protivnika, mreža se tresla jedino iza leđa Antolovića. Samir Nuhanović je u 66. minuti bio strijelac za pobjedu bordo tima.

 

"Izgubili smo i to je najžalosnije. Istina, bili smo bolji dobrim dijelom utakmice, posebno nakon što je Sarajevo dalo gol, ali nismo uspjeli realizirait svoje šanse. Primili smo gol iz prekida, iako smo znali da su opasni u tom segmentu", kazao je Kvesić za SportSport.ba, koji ne smatra da je nešto izgubljeno nakon subote:

 

"Izgubili? Bože moj, šta sad. To je jedan poraz, a do kraja prvenstva je puno utakmica. I do kraja prvog dijela sezone se sve može okrenuti... Ne treba sada gubiti nade, previše očajavati, treba se trgnuti i krenuti s novim pobjedama". 

 

Navijači su impresionirali...

 

"Navijači oba kluba zaslužuju sve pohvale, a posebni oni na južnoj tribini. Veličanstveni su bili, kao i svaki put. Žao mi je što bar zbog njih nismo uspjeli napraviti nešto više. Oni su velika snaga ovoga kluba".

 

Željezničar u srijedu igra s Olimpicom prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH.

 

"Olimpic je neugodan protivnik, ali imamo dobar procenat uspješnosti u duelima s njima. Dobili smo ih nedavno 1:0 na Grbavici, ali vjerujem da smo svejedno kvalitetniji i da ćemo izaći kao pobjednici iz ovog dvomeča. Naše ambicije se nikada ne mijenjaju - dupla kruna. Kup nam je isto važan, želimo ga osvojiti".

 

Novi ugovor?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Nedavno sam potpisao produženje ugovora i sretan sam što ostajem na Grbavici. Klub zadovoljan sa mnom, ja s klubom. Produženje ugovora bilo je neizbježno. Sretan sam i zadovoljan, nadam se da ću biti još bolji i da ću se na svakoj utakmici odužiti za povjerenje svih ljudi u klubu i navijača", za kraj našeg razgovora ističe mladi lijevi bek Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.