Kvesić: Možemo odbraniti titulu Kupa

Željezničar se plasirao u polufinale

Kvesić: Možemo odbraniti titulu Kupa

Željezničar se plasirao u polufinale nakon što je ukupnim rezultatom 2:0 savladao Čelik. Josip Kvesić, lijevi bek tima sa Grbavice, smatra da Plavi mogu odbraniti titulu Kupa Bosne i Hercegovine.

Tim Amara Osima prošle godine osvojio je Kup Bosne i Hercegovine savladavši u finalu zeničku ekipu. Kvesić smatra da to i nije bila neka psihološka prednost za Željezničar.

"Prošle godine smo ih pobijedili u finalu, ali to i nije bila neka psihološka prednost. U ovaj dvomeč ušli smo maksimalno ozbiljno i na kraju smo zbg toga i slavili. Nakon pobjede od 2:0 nismo se opuštali, jer je to varljiv rezultat, a i Čelik je digao formu u posljednje vrijeme. Morali smo dati 120%", rekao je Kvesić.

"Ambicije su nam da osvojimo Kup. Tu su Široki Brijeg, Borac i Velež, tako da sigurno neće biti lako koga god da izvučemo. Cilj je osvajanje trofeja i mislim da do njega možemo doći", dodao je lijevi bek tima sa Grbavice.

Željezničar u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Bosne i Hercegovine igra protiv Leotara na Grbavici. Plavi bi u slučaju pobjede, uz kiks Širokog Brijega protiv Olimpica, osvojili jesenju titulu.

"Leotar je nezgodna ekipa, ali ako odigramo kako smo igrali u nekoliko posljednjim utakmica pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Naravno, za jesenju titulu potreban nam je i kiks Širokog Brijega, za što se i nadam da će se desiti", dodao je Kvesić za kraj razgovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.