Kvesić: Postignemo li gol, praktički smo u finalu

Željo sutra u Banjoj Luci

Kvesić: Postignemo li gol, praktički smo u finalu

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara prekinuli su u Mostaru niz pobjeda, ali ne i niz neporaženosti. Ipak, izabranici Amara Osima trenutno su fokusirani isključivo na uzvratnu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničar se ove sezone nametnuo kao najbolja momčad u BiH. Plavi s Grbavice ubjedljivo su lideri u Premijer ligi sa šest bodova više od Širokog, a sutra imaju priliku da ovjere plasman u finale Kupa. Morat će u Banjoj Luci sačuvati 1:0 prednost s Grbavice protiv kvalitetne ekipe Borca.

"Očekivanja su u prvom planu da prođemo dalje. Ova prednost može biti i velika i mala. Ako postignemo gol, prakltički smo u finalu. Sigurno je da ćemo igrati hrabro, ali ne i previše ofanzivno. Moramo biti oprezni jer znamo kakve igrače ima Borac", kazao je lijevi bek Željezničara, Josip Kvesić, u razgovoru za SportSport.ba.

Željezničar iza sebe ima nevjerovatan niz utakmica bez poraza, a onaj sjajni niz od 12 uzastopnih prvenstvenih pobjeda prekinut je prošlog kola u Mostaru, kada su Zrinjski i Željezničar odigrali 0:0.

"Možda ta realizacija da nas još više krene. Bitno je samo da nastavimo igrati kao što igramo sada. Nas previše ne zanima taj niz, bitno je da i dalje imamo dobrih šest bodova prednosti nad Širokim Brijegom".

Što se tiče boravka u glavnom gradu BiH, Kvesić kaže da nema nikakvih problema te da je prezadovoljan u Željezničaru.

"Fenomenalno se osjećam u Sarajevu i Željezničaru. Već sam to ranije nekoliko puta rekao. Stvarno se nemam na šta požaliti jer je sve onako kako sam i očekivao", dodao je Kvesić.

Prva utakmica, koja je odigrana na Grbavici, završena je pobjedom Željezničara od 1:0, a strijelac je u 87. minuti bio Zajko Zeba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.