Kvesić sutra u Rijeci kod doktora Nemeca

U Puli nije rađena magnetna rezonanca

Kvesić sutra u Rijeci kod doktora Nemeca

Adnan Beganović

Pred sami kraj jučerašnjeg prijateljske utakmice u kojoj je Istra rezultatom 2:1 savladala Željezničar, povrijedio se novopečeni bh. reprezentativac i lijevi bočni momčadi s Grbavice, Josip Kvesić.

Mladi bh. reprezentativac zbog povrede koljena jučer je napustio igru, a odmah malo potom s liječničkom službom Željezničara otputovao je za Pulu, gdje je trebao uraditi magnetnu rezonancu povrijeđenog koljena. Međutim, u bolnici u Puli nije bilo "magneta", pa je Kvesiću urađen samo rendgenski snimak koljena.

"Sinoć smo stigli u Pulu u bolnicu, ali na našu žalost u istoj mi nije mogla biti rađena magnetna rezonanca, pa mi je urađen samo rendgenski snimak", za SportSport.ba je izjavio Kvesić.

Kod ovakvih povreda rendgenskim snimkom se ne može tačno potvrditi dijagnoza, no kako sam Kvesić kaže, doktori u Puli procijenjuju da se radi o povredi kolateralnog ligamenta, a možda i meniskusa.

"Nakon rendgenskog snimka se sa sigurnošću ne može reći o ćemu se radi. Doktor u Puli misli da je riječ o povredi kolateralnog ligamenta, a možda i meniskusa. Prema njegovim riječima križni ligamenti bi trebali biti u redu. No, ponavljam, to još ništa nije sigurno, u ponedjeljak idem u Rijeku kod doktora Nemeca i on će uraditi magnetnu rezonancu nakon čega ćemo sve znati", zaključio je Kvesić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.