U Mozzartu kvota na Dortmund najveća na svijetu – čak 1,95 na dvojku. Probajte da nađete negdje veću

U Mozzartu kvota na Dortmund najveća na svijetu – čak 1,95 na dvojku. Probajte da nađete negdje veću

Edmir Škorić

Osim na trijumf Milionera protiv Uniona, poklon kvote na pobjede Galatasaraja (1,80) protiv Karagumruka i Legije protiv Stal Mjeleca (1,35)

Zatišje pred buru. Ono najuzbudljivije očekuje nas tek za vikend, ali daleko od toga da ovog petka na fudbalskom meniju nema ponude. Štaviše, mnogi klubovi pripremiće nam danas uvertiru pred sve ono što nas očekuje u naredna dva dana. Stoga je Mozzart, kako ste već navikli u prethodnom periodu, i ovog puta pripremio najveće kvote na određene utakmice, a vi probajte negdje da pronađete veće!

Union Berlin - Dortmund, dvojka 1,95

Union drugu sezonu uzastopno nastavlja da iznenađuje njemačku fudbalsku javnost. Sa tek jednim istaknutim pojedincem, Maksom Kruzeom, ekipa Ursa Fišera poslije uvodnih 12 kola ima samo dva poraza. Sezonu je otvorila neuspjehom protiv Augzburga, ali je u narednih 11 mečeva pretrpila tek još jedan, u gradskom derbiju od Herte, pa iako je na posljednjih pet mečeva primala makar po gol, drži visoku šestu poziciju, koja na kraju sezone vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Dortmund s druge strane ima poraz više, ali i samo jedan remi, pa se trenutno nalazi na 4. poziciji, sa šest bodova zaostatka za Leverkuzenom, odnosno pet za Bajernom i Lajpcigom. Prethodne nedjelje Milioneri su doživeli debakl na svom terenu od Štutgarta (1:5), nakon čega je Lusijan Favr dobio otkaz.

Ekipa je sredinom sedmice pozitivno odgovorila poslije blamaže, ali je Verder savladala uz dosta muke u finišu meča, i vratila se na pobjednički kolosjek. Za početak Dortmundovog trijumfalnog niza Mozzart vam na dvojku nudi poklon kvotu - 1,95. Probajte negdje da nađete veću!

Karagumruk - Galatasaraj, dvojka 1,80

Nije Galatasaraju dugo bilo potrebno da stane na noge poslije prošlogodišnjeg kraha. Nakon što je dvije sezone uzastopno osvajala titulu, ekipa Fatiha Terima završila je prethodnu sezonu na šestom mjestu, zbog čega je do Lige Evrope morala kroz kvalifikacije. Ipak, nije uspjela, na posljednjem koraku ispriječio joj se Rendžers, pa se istanbulski tim oslobođen kontinentalnih obaveza, maksimalno fokusirao na prvenstvo.

Eliminacija od škotskog predstavnika izazvala je blagi šok u redovima istanbulskog velikana. Uslijedila su dva poraza u prvenstvu, ali se ekipa ubrzo potom stabilizovala. Poslije neuspjeha kod kuće od Alanje, Galatasaraj je vezao šest prvenstvenih mečeva bez poraza: pet pobjeda i jedan remi, pa gostovanje Karagumruku (17.00) u uvodnom meču 13. kola Superlige dočekuje na drugoj poziciji, sa utakmicom manje od vodeće Alanje.

Pošto su konačno, poslije punih 37 godina, dočekali povratak u elitu, u Karagumruku su željeli da izbjegnu eskpresan povratak nazad. Stoga su ljetom, pored Zukanovića, doveli i Lukasa Bilju, Emilijana Vivijana, Mevluta Erdinča, te od Galatasaraja pozajmili Džimija Durmaza. I početak je bio obećavajuć. U uvodnih sedam kola osvojili su 11 bodova, ali su u narednih pet upisali samo jednu pobjedu.

U velikoj mjeri je na rezultate uticala i činjenica da domaće mečeve ne igraju na svom stadionu. O međusobnim susretima u prvenstvu ne treba trošiti riječi s obzirom da ih nije bilo toliko dugo da je u posljednjem, prije gotovo pune četiri decenije, sa terena učestvovao sadašnji trener Galatasaraja Fatih Terim. Mozzart vam na dvojku nudi poklon kvotu, 1,80! Proverite da li negdje postoji veća...

Legija - Stan Mjelec, kec 1,35

Rješena je Legija da ove sezone odbrani titulu i osamostali se po broju osvojenih titula u poljskom šampionatu. Trenutno po 14, pored varšavskog tima, imaju posrnuli gigant Ruh i Gornjik, jedan od Legijinih takmaca u ovogodišnjoj borbi za titulu. Slabo je ušao u sezonu tim Filipa Mladenovića, u uvodna četiri kola pretrpjela je dva neuspjeha, ali je potom uslijedila serija od devet mečeva bez poraza: sedam pobjeda i dva remija upisao je aktuelni poljski šampion i osamostalio se na vrhu tabele.

Stan Mjelec je s druge strane slavio tek dva puta otkako se ove sezone vratio u prvi rang i nema sumnje da ga u nastavku prvenstva očekuje težak zadatak ukoliko želi da sačuva status prvoligaša. Ima četvrti najneefikasniji napad i drugu nasjlabiju odbranu u Ekstraklasi, pa mu se ne piše dobro pred gostovanje Legiji, koja je na posljednjih pet mečeva kod kuće postizala po dva gola. Kec je jedini logičan izbor, a Mozzart vam na pobjedu tima iz Varšave nudi poklon kvotu - 1,35. Nigdje nećete naći veću.

*NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Uživajte i zaradite uz najveće kvote na svijetu u Mozzartu. Registraciju za onlajn klađenje možete započeti ovdje.

DODATNA POKLON AKCIJA:

Svi igrači koji se registruju danas 18. 12. 2020. do 23.59 časova na www.mozzartbet.ba i u polju PROMO KOD (koji se nalazi u registracionoj formi) upišu SPORTSPORT, naredni dan, tj. u subotu na Mozzart račun dobijaju poklon 5 KM za besplatan tiket. Provjerite svoj e-mail nalog za uputstvo o korištenju bonusa u subotu do 14 časova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Top Komentari

Austinpowers
Navlakusa, ide x veceras onaj crnac u unionu leti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi