Mbappe je od danas omražen lik u još jednom gradu - Bahat je i bezobrazan kao niko ranije

Pogodio za pobjedu, a onda napravio haos

Mbappe je od danas omražen lik u još jednom gradu - Bahat je i bezobrazan kao niko ranije

Midhat Šljivak

PSG je u 10. kolu Ligue 1 savladao kao gost Brest s 3:2. Sretno je tim Luisa Enriquea stigao do nove pobjede iako je dobar dio meča bio u podređenom položaju. Ponovo se na terenu bahatio Kylian Mbappe koji se posvađao s publikom.

Pogotkom Kyliana Mbappea PSG je dobio meč na gostovanju kod Bresta. Pobjedu možda nisu zaslužili jer je domaći tim bio dosta bolji tim.

PSG je odlično ušao u meč i nakon pola sata se činilo kako će lagano doći do tri boda u ovom meču jer su stekli dva gola prednosti.

Do vodstva Parižani stižu u 16. minuti. Zaire-Emery je pogodio za 1:0 zaista spektakularnim golom.

U 28. minuti bilo je 2:0. Kylian Mbappe dobija vrhunsku loptu od Lee Kang Ina i lagano matira Bizota za rezultat poluvremena od 2:0.

Nije se Brest predavao i do poluvremena se vratio u meč. Mounie koristi lošu reakciju odbrane PSG-a i pogađa za rezultat poluvremena od 2:1.

Oglasi

U nastavku domaći tim je došao do izjednačenja. Igrala se 52. minuta kada Le Douaron matira Donnarummu za 2:2 i veliku radost domaćih navijača.

Mreže su mirovale sve do samog finiša meča. U 85. minuti dosuđen je penal nakon što je Brassier oborio Kolo Muanija. Nastalo je potom pravo ludilo na terenu i šest žutih kartona u nekoliko minuta.

Odgovornost za izvođenje penala preuzima Kylian Mbappe. Bizot mu skida udarac, ali se lopta vraća zvijezdu PSG-a koji potom šalje loptu u mrežu za prednost PSG-a od 3:2.

Potom su nastale scene zbog kojih u Brestu Mbappe više nije poželjna ličnost. Zakuhao je žestoko s domaćom publikom i ponio se veoma bahato i bezobrazno. OVDJE pogledajte te scene.

Pokazivao je Mbappe rukom publici da zašute. To ga je koštalo i kartona i može biti sretan što nije dobio i crveni jer je nastavio s provokacijama i nakon izlaska s terena.

Promjene rezultata u sedam minuta sudijske nadoknade niej bilo. Ostalo je konačnih 3:2 za PSG koji je uz dosta muke došao do pobjede.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 10. kolo:

Brest - PSG 2:3

Top Komentari

kali
Patnja živa protiv Bresta , e moj PSG
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi