Francuska na nogama: Objavljene lažne informacije, PSG spreman ići na sud!

Je li Le Parisien lagao?

Francuska na nogama: Objavljene lažne informacije, PSG spreman ići na sud!

Eldar Ganibegović

Sinoć su francuski mediji, tačnije "Le Parisien", objavili više detalja o ugovoru Kyliana Mbappea u PSG-u. To se nije svidjelo prvacima Francuske, pa su se odlučili oglasiti saopštenjem, a poznati novinar najavio je i odlazak na sud.

Kako je objavio Le Parisien pod naslovom "Tajne ugovora stoljeća", Mbappe bi trebao dobiti iznos koji nije dobio niti jedan sportista na planeti, 630 miliona bruto za tri godine. 

Tako je Mbappe prema ovom listu utrostručio svoje prihode nakon što je potpisao produženje saradnje s aktuelnim prvakom Francuske. 

Također, postoje i bonusi za osvajanje Lige prvaka, Zlatnu loptu, titulu prvaka Francuske i drugi, koji nisu uključeni u gore pomenuti iznos. 

Osim toga, Mbappe također ima bonus za potpis vrijedan 180 miliona eura, koji će mu biti isplaćen u tri rate, svakog jula naredne tri godine.

PSG se danas oglasio saopštenjem za javnost i demantovao sve informacije koje je objavio Le Parisien vezano uz ugovor Kyliana Mbappea.

Oglasi

Rekli su da je članak pokušaj destabilizacije kluba uoči utakmice protiv Maccabija iz Haife u grupnoj fazi Lige prvaka. 

"Nakon senzacionalnog teksta objavljenog u ponedjeljak navečer vezano za klub i jednog od igrača, Paris Saint-Germain demantuje sve informacije i detalje koji su se pojavili.

Članak je objavljen prije vrlo važne utakmice u Ligi prvaka i tako destabilizuje momčad. Klub se suzdržava od daljnjih komentara.

Svi unutar kluba fokusirani smo na sljedeću utakmicu Lige prvaka koja se igra u utorak", stoji u saopštenju Parižana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim toga, prema poznatom novinaru Fabriziju Romanu, Paris Saint-Germain će pokrenuti pravni postupak protiv Le Parisiena.

Top Komentari

imeiime
Na slici URKO iz filma Planeta Majmuna
1 2
Benz
A saopstenje ko da ga je Vucic pisao ..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije