Nije im trebalo dugo - Samo što je saopšteno da je otpisan stigao je prvi poziv Kylianu Mbappeu

Imaju neobičan plan

Nije im trebalo dugo - Samo što je saopšteno da je otpisan stigao je prvi poziv Kylianu Mbappeu

Midhat Šljivak

Nimenovani tim iz Saudijske Arabije spremio je nevjerovatnu ponudu za Kyliana Mbappea. Spremni su ga dovesti na samo jednu sezonu prije nego što on u ljeto 2024. godine potpiše za Real Madrid.

Kylian Mbappe izbačen je iz ekipe PSG-a. Nakon što je odbio potpisati produžetak saradnje, 24-godišnji napadač je ostao kod kuće dok je ostatak ekipe otputovao u Japan na predsezonu.

Po informacijama iz Pariza jedan od najboljih fudbalera svijeta je na prodaju. PSG čeka ponude i za njega su postavili cijenu od 100 miliona eura.

Odmah se navodno javio neimenovani tim iz Saudijske Arabije. Svjesni su u ovoj zemlji kako Mbappea ne mogu nagovoriti na višegodišnji ugovor, pa su ga spremni dovesti na samo jednu sezonu.

Njihova bahatost ide tako daleko da su spremni isplatiti PSG-u 100 miliona eura, Mbappeu dati ogromnu platu za godinu dana, a zatim ga prepustiti Real Madridu s kojim, po mnogim navodima, ima potpisan predugovor.

Oglasi

Mbappeov cilj je međutim ostanak u Evropi. PSG-u više nije bitan i oni ga se samo žele riješiti i tako pokazati cijelom svijetu da nijedan fudbaler nije veći od kluba.

Napetost između francuskog fudbalera i čelnika odavno traje. Odbio je sve ponude za nastavak saradnje usprkos obećanju da će ga prodati narednog ljeta i više nema nikakvog odnosa između njega i rukovodstva kluba.

Gdje će Kylian Mbappe završiti vidjet ćemo uskoro. Sigurno je da će dosta klubova baciti oko na sjajnog fudbalera, a interesantno je svakako da se on pored Real Madrida ranije povezivao i s Liverpoolom.

Sigurno je da nas u narednom periodu očekuje dosta uzbuđenja što se tiče ovog fudbalera i ostaje nam da da sačekamo konačan rasplet situacije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je u PSG stigao 2017. godine. Plaćen je 180 miliona eura, odigrao je 260 utakmica uz učinak od 212 golova i 96 asistencija.

Top Komentari

plemic
na kraju će završiti u vrbanjuši.
0 0
user1676114259
Nijedan igrac nije vazniji od Kluba ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi