Mbappeu je na stolu primamljiva ponuda, ali čeka se odluka
Foto - EPA

Želi ostaviti opcije otvorenim

Mbappeu je na stolu primamljiva ponuda, ali čeka se odluka

M. Šljivak

Kylian Mbappe već uveliko pregovara sa PSG-om oko potpisa novog ugovora.

Parižani svim silama žele da zadrže Mbappea u svojim redovima i u narednim godinama, ali za sada dogovora o produžetku saradnje nema.

Poznati su svi uslovi koje PSG nudi svojoj mladoj zvijezdi. Na stol su pred njega stavili ponudu o produžetku saradnje do ljeta 2025. godine i platu od 25 miliona eura godišnje - neto.

Međutim, Mbappe još uvijek nije prihvatio ponudu Svetaca. On želi sagledati i druge opcije i nije tajna da ga svim silama u svojim redovima želi i Real Madrid.

Odluku sjajnog napadača o budućnosti u klubu iz Pariza vjerovatno bismo mogli saznati već tokom narednog ljeta, odnosno nakon prvenstva Evrope.

Mbappe ima zaista nestvaran učinak u dresu PSG-a. Nastupio je u 120 utakmica i zabio je 102 gola.

Sa druge strane sa Neymarom je produžetak saradnje već dogovoren u februaru.

Brazilac je pristao potpisati ugovor do ljeta 2026. godine, te se očekuje da uskoro sve postane zvanično.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nisu poznati detalji ugovora koje je Neymar dobio, ali navodno u ugovoru ima ogroman bonus za osvajanje Lige prvaka.

Neymar trenutno zarađuje oko 40 miliona eura godišnje u Parizu i vrlo je moguće da je ta cifra još i veća sa novim ugovorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi