L. Adriano: Maštao sam o ovom golu
Darijo Srna i Luiz Adriano

L. Adriano: Maštao sam o ovom golu

Edmir Škorić

Pogodcima Brazilaca Luiz Adriana i Jadsona, ukrajinski Shakhtar uspio je pobijediti njemački Werder, te po prvi put u svojoj historiji osvojiti Kup UEFA. Strijelac prvog gola, Brazilac Adriano je izjavio kako je dao gol o kojem je uvijek maštao.

Sinoć je Istanbulu odigrano i finale ovogodišnjeg Kupa UEFA, a nakon pobjede nad bremenskim Werderom, Shakhtar iz Donjecka napravio je veliku stvar i po prvi put u svojoj klubskoj historiji došao do jednog velikog rezultata na evropskoj sceni. Golove za Ukrajince postigli su Brazilci (Adriano, Jadson), a Brazilac Naldo je postigao jedini pogodak za Nijemce.

"Ovaj gol je bio jedan od onih o kojima sam oduvijek maštao", rekao je Adriano te nastavio.

"U ovako važnoj utakmici pokazali smo da svima da vrijedimo i kući nosimo naslov. To je najljepša nagrada  za mene i moju karijeru, kao i za klub, ali i moje suigrače."

Kako je klub po prvi puta osvojio evropski trofej, Brazilac je za UEFA-inu službenu stranicu rekao: "To je poseban osjećaj. Klub nikada nije osvojio niti jedan evropski naslov. Uopšte ne znam kako da opišem velike emocije koje moji suigrače i ja osjećamo."

"Pobijedili smo vrlo jakog protivnika koji je do finala uspio eliminisati italijanske timove kao što su Milan i Udinese. Kada smo primili gol postalo je teže, malo smo izgubili kontrolu u igri, vjerujem da su tada bili bolji tim, no mi smo konačni pobjednici.", izjavio je trener Mircea Lucescu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.