La Liga odbila uplatu za Neymarovu otkupnu klauzulu
Foto: EPA

Prenose španski mediji

La Liga odbila uplatu za Neymarovu otkupnu klauzulu

Teme:

Španski mediji prenose da je La Liga primila svih 222 miliona eura potrebnih da se aktivira Neymarova otkupna klauzula, ali čelnici La Lige su odbili prihvatiti novac.

Nekoliko uglednih španskih medija uključujući Cadena Cope i El Mundo Deportivo tvrde da je advokat Juan de Dios Crespo u ime PSG-a danas sumu od 222 miliona eura ostavio kao depozit u prostorijama La Lige. Međutim, predsjednik La Lige Javier Tebas je odbio prihvatiti depozit, tako da La Lige neće početi sa "obradom" Neymarovog transfera.

Podsjetimo, Tebas je još ranije saopštio da La Liga namjerava prijaviti PSG UEFA-i zbog kršenja finansijskog fair playja.

Prema navodima svjetskih medija, samo je pitanje dana kada će Neymar potpisati za PSG, a da li će La Liga uspjeti spriječiti ili odgoditi njegov astronomski transfer ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti