Labudovi sa Save u velikim problemima

Da li će Orašje nastaviti takmičenje?

Labudovi sa Save u velikim problemima

Adnan Beganović

Nekadašnji premijerligaš, a danas član Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, NK Orašje nalazi se u velikim problemima.

Naime, ovaj klub potresa velika finansijska kriza, pa je i nastavak takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH došao pod znak pitanja.

Kada su počele pripreme nogometaša Orašja niko ni slutio nije da će iste uskoro biti obustavljene i da do dana današnjeg neće biti reaktivirane.

Naime zbog velikih dugovanja igrači su obustavili pripreme a sudbina kluba, ne tako davno pobjednika najmasovnijeg takmičenja u državi, Kupa BiH, nepoznata je zbog toga što ovaj klub nema UO.

Prvenstvo još nije prolongirano i treba da počne 3. marta, a ukoliko se situacija ubrzo ne poboljša, upitan je nastavak takmičenja u prvoligašu sa Save.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.