Lagan trijumf Bastije nad Lorientom

Francuska Ligue 1, 9. kolo

Lagan trijumf Bastije nad Lorientom

Teme:

Uvjerljiv trijumf u prvoj utakmici devetog kola Lige 1 ostvarila je Bastia na domaćem terenu nad timom Lorienta, rezultatom 4:1.

Već u šestom minute radovali su se domaći navijači. Strijelac za rano vodstvo bio je Boudebouz. Petnaestak minuta kasnije semafor je ponovo pokrenut. Dosuđen je jedanaesterac za domaćina, koga je u sigurno vodstvo pretvorio Khazri.

Ipak se gosti ne predaju, pa do smanjenja rezultata stižu u 33. minutu, a strijelac je bio Coutadeur.

Srpski internacionalac Miloš Krasić povećao je vodstvo domaćina nakon deset minuta igre u nastavku, da bi konačnih 4:1 deset minuta prije kraja postavio Romaric. Gosti su meč završili sa deset igrača obzirom da je Azouni isključen sedam minuta prije kraja.

Lorient je u problemima na startu sezone, nakon devet utakmica u opasnoj su zoni sa svega sedam bodova, dok je Bastia ovim trijumfom dospjela na devetu poziciju sa dvanest bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuska Ligue 1, 9. kolo
Bastia – Lorient 4:1 (Boudebouz 6, Khazri 23, Krasić 56, Romaric 80 / 2:1 Coutadeur 33)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.