Lahm: Marcelo je zaslužio crveni karton

Lahm: Marcelo je zaslužio crveni karton

Edmir Škorić

Bayernov defanzivac Philip Lahm, koji je asistirao Mariju Gomezu kod pobjedničkog pogotka, zadovoljan je zbog pobjede njegove momčadi nad Realom iz Madrida u prvom susretu polufinala Lige prvaka.

Bayern je na Allianz s 2:1 savladao Real u njihovoj prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Pogotke za Bayern postigli su Franck Ribery i Mario Gomez te Mesut Oezil za goste iz Madrida.

"Znamo da možemo stvarati šanse, ali posao u odbrani je također bio važan večeraas. Idemo u uzvrat znajući da će nas Real napasti. Možemo igrati defanzivno, ali to nije nešto u čemu smo dobri. Moramo u Madridu dati sve od sebe", izjavio je Lahm, koji se osvrnuo i na detalj iz samog kraja utakmice, kada je Howard Webb pokazao žuti karton Marcelu, iako Nijemac smatra da ga je morao isključiti jer je nepotrebno udario Thomasa Mullera.

"Marcelov potez je za crveni karton, posebno kada to uporedim sa situacijom kada sam ja dobio žuti karton".

Dva kluba će uzvrat polufinala odigrati na Santiago Bernabeu 25. aprila, a pobjednik će u finalu igrati sa Barcelonom ili Chelseajem.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.