Lahm nakon Guardioline prijetnje: Situacija je zategnuta

Pep traži krticu

Lahm nakon Guardioline prijetnje: Situacija je zategnuta

Kapiten Bayerna Philipp Lahm priznao je da je atmosfera u klubu postala zategnuta, nakon što je trener Pep Guardiola otkrio kako neko iz svlačionice informacije prenosi novinarima.

Guardiola je bio iznimno ljut jer je neko od njegovih igrača uoči velikog derbija na Signal Iduna Parku protiv Borussije Dortmund novinama Bilda otkrio početni sastav i taktiku koju je namjeravao primijeniti u tom ogledu. Iako je Bayern trijumfovao rezultatom 3:0, Guardiola je kiptio od bijesa nakon utakmice.

„Nije me briga ko je krtica u ekipi. Kada otkrijem ko je to bio izbacit ću ga iz tima zauvijek i više nikada neće zaigrati kod mene,“ izjavio je Bayernov trener.

Kapiten Philipp Lahm nada se da će se nastali problem što prije riješiti.

"Očekujem da klub porazgovara sa igračima po ovom pitanju, ali nisam siguran da će tako uspjeti pronaći odgovornu osobu ili osobe. Nadam se da će se taj problem riješiti, bolje prije nego kasnije. U svakom slučaju, posrijedi je jedna neugodna situacija koja nadilazi korektno ponašanje,“ kazao je Lahm.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.