Lahm: Nećemo oponašati španski stil igre

Lahm: Nećemo oponašati španski stil igre

Edmir Škorić

Desni bek njemačke nogometne reprezentaije i minhenskog Bayerna Philipp Lahm jasno je naglasio da Španija trenutno igra najljepši nogomet.

Lahm priznaje da je Španija najbolja, kako reprezentacija, tako i njeni klubovi, no svejedno ističe da Njemačka neće pokušati "kopirati" njihov stil igre.

"Rezultati pokazuju da Španci imaju koristi od igrača iz Barcelonine momčadi, te su trenutno evropski i svjetski prvaci. Naš cilj nije oponašati španski stil igre i nećemo to raditi. Moramo imati vlastiti stil, imamo drugačiji sustavi  i različite igrače", kazao je Lahm, dodavši:

"Moramo raditi na našoj igri i nastaviti razvijati naš  stil. Moramo nastojati postići savršenstvo na svim područjima i tek tada možemo natjecati se sa Španijom i biti u stanju da ih pobijedimo".

Njemačka u srijedu igra u Stuttgartu prijateljski susret s Brazilom, a istog dana Španija će se suprostaviti Italiji u Bariju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.