Lahm: Puno smo griješili u nastavku
Foto: EPA

Bayern s ukupnih 3:1 prošao dalje

Lahm: Puno smo griješili u nastavku

Edmir Škorić

Da je Thomas Muller realizirao penal u posljenjim minutama utakmice, Bayern bi s dvije pobjede prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

No, i ovako su u Minhenu sretni, jer su eliminisali, drugu godinu zaredom, Arsenal iz osmine finala Lige prvaka. Aktuelni evropski i njemački prvak slavio je u Londonu s 2:0, a na Allianz-Areni je bilo 1:1. 

Bastian Schweinsteiger je postigao vodeći gol u 55. minuti, ali je Lukas Podolski, bivši nogometaš Bavaraca, minutu-dvije kasnije postavio konačan rezultat.

"Stvorili smo puno pritiska i napadali smo dobro. Arsenal se sjajno branio", kratko je reako Schweinsteiger, a njegov reprezentativni kolega i kapiten Philipp Lahm smatra da je bilo puno pogrešaka u igri Bayerna.

"Radili smo jako dobro u prvom poluvremenu i kontrolisali smo utakmicu, ali moram priznati da smo napravili puno pogrešaka nakon poluvremena".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.