Lahm: Španija je favorit za osvajanje Eura

Lahm: Španija je favorit za osvajanje Eura

Defanzivac Bayerna i reprezentacije Njemačke, Philipp Lahm, okarakterisao je Španiju kao prvog favorita za osvajanje Evropskog prvenstva.

"Naše samopouzdanje nikada nije bilo veliko kao sada. Rezultati su izvrsni, naša igra je spektakularna i učinkovita, a nedavno smo pobijedili dvije velike reprezentacije, Brazil i Holandiju. Međutim, Španci su favoriti, jer sigurno mogu sastaviti nekoliko ekipa koje bi jednako konkurisale za sami evropski vrh", rekao je Lahm.

Evropsko prvenstvo je na rasporedu naredne godine, a održaće se u Poljskoj i Ukrajini. Njemačka se nalazi u grupi B sa Holandijom, Danskom i Portugalom. Ta grupa je okarakterisana kao grupa 'smrti', ali ni Španci neće imati mnogo lakši zadatak, jer će morati ukrstiti koplja sa Italijom, Hrvatskom i Irskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.