Lahm uvjeren u pobjedu nad Dancima

"Uvjeren sam da ćemo grupnu fazu završiti sa devet bodova"

Lahm uvjeren u pobjedu nad Dancima

A. Haznadarević

Defanzivac i jedan od najbitnijih igrača reprezentacije Njemačke Philipp Lahm, priznao je da mnogo poštuje svoje večerašnje protivnike, reprezentaciju Danske, no ipak siguran je u kvalitet svoje reprezentacije.

Njemački kapiten se prisjetio puta koji je Danska prošla na ovom Euru, te je istakao da je večerašnji protivnik Njemačke veliki izazov za Nijemce:

 

"Oni su porazili Holandiju, a i protiv Portugala su imali bod u džepu sve do kraja", kaže Lahm, te dodaje:

"Danska je težak protivnik, veoma su organizovani u odbrani, a i u napadu imaju Niklasa Bendtnera, koji je veoma opasan napadač sa velikim iskustvom."

 

No, dvadesetosmogodišnji Nijemac ipak vjeruje u snagu svoje momčadi, za koju priznaje da ima velike ambicije i da je jedan od favorita za osvajanje trofeja.

 

"Uvjeren sam da ćemo pobjediti i postati prvi tim koji je grupnu fazu okončao sa devet bodova."

 

"Za razliku od nastupa na Svjetskom prvenstvu, puno smo zreliji, i sada smo jedan od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope", kaže Lahm, te pojašnjava:

"Pokazali smo to sa našim pobjedama protiv reprezentacija Portugala i Holandije. Tačno je, mislimo da imamo čak i više potencijala", zaključuje samouvjereni Nijemac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.