Lakičević: Pobjedom nad Slavijom potvrditi bod s Grbavice

Defanzivac Čelika uoči sutrašnje utakmice

Lakičević: Pobjedom nad Slavijom potvrditi bod s Grbavice

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra na stadionu Bilino polje dočekuju ekipu Slavije, koja se nalazi na jednom mjestu ispred crno-crveni na tabeli Premijer lige. Biće to duel podjednakih ekipa, a blaga prednost prije svega zbog forme u proljetnom dijelu prvenstva, te domaćeg terena ide na stranu Zeničana.

Lijevi bek Čelika Slobodan Lakičević u proljetnom dijelu prvenstva pokazao je zašto je doveden na Bilino polje. Odličan u defanzivi sa sjajnim centaršutom i šutom opravdao je povjerenje trenera Jagodića, te navijača.

Uoči sutrašnje utakmice protiv ekipe iz Istočnog Sarajeva, 24-godišnji Crnogorac je optimista što je istakao i za SportSport.ba

"Sigurno da nas čeka teška utakmica jer gosti su solidna ekipa koja na utakmicama stvara mnogo šani za gol, a vjerujem da će sutra igrati otvoreno što bi i nama svakako odgovaralo da razvijemo svoju igru. Oni su ispred nas na tabeli, respektujemo ih, ali igramo na domaćem terenu i ako želimo potvrditi bod s Grbavice moramo ih pobjedit. Dobro je što na Grbavici niko nije dobio treći žuti karton i sutra ćemo osim suspendovanog zbog kartona Travančića nastupiti u najboljem sastavu", kaže bivši mladi reprezentativac Crne Gore.

Bivši igrač Budućnosti i Veleža zadovoljan je posljednjim rezultatima ekipe

"Zadovoljan sam našom formom, ali svakako da ostaje žal za izgubljenim bodovima protiv Veleža, te Leotara na našem terenu. Nema vremena za gledanje unazad, jer do kraja imamo prilično povoljan raspored i nadam se da će nas zaobići problemi sa povredama i kartonima kako bi sezonu završili među četiri najbolje ekipe. Kada su u pitanju moje igre, mislim da mogu i moram bolje, ali bitno je da je trener zadovoljan, a imam veliku podršku i od navijača koji su na Grbavici bili fantastični. Nadam se da će nas sutra nositi do nove pobjede, te nastavku pozitivnog niza kojeg želimo produžiti do kraja sezone", kazao je za naš portal Lakičević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti