Lakićević u Slobodi: Poklopile su nam se ambicije

Pojačanje Slobode za SportSport.ba

Lakićević u Slobodi: Poklopile su nam se ambicije

Drugo pojačanje Slobode za proljetni dio sezone je crnogorski internacionalac Slobodan Lakićević (28).

Doskorašnji defanzivac Dečića danas je uspješno okončao pregovore sa liderom bh. šampionata i potom se pridružio saigračima na pripremama u Stanišićima kod Bijeljine, a o prvim impresijama govorio je za SportSport.ba. 

"Vrlo dobro znam u kakav klub dolazim. Sloboda ima veliku tradiciju, ozbiljan projekat, armiju navijača, a ne treba zanemariti s kakvim igračkim kadrom raspolaže. Ja se nadam da ću svojim partijama dati doprinos u ostvarenju klupskih ciljeva i neće mi biti teško naviknuti se na život u BiH. Već sam bio tu ranije", kazao je Slobodan Lakićević na samom početku razgovora. 

Lakićević dodaje da je imao još ponude, međutim presudio je poziv Slobode. 

"Zvali su me u proteklom periodu vodeći klubovi iz Crne Gore, bio je također i Olimpic u igri, kao i odlazak u inostranstvo. Ipak, na kraju je presudio poziv Slobode i poklopile su nam se ambicije. Želim biti dio priče kluba koji se ove sezone bori za osvajanje titule prvaka BiH i mnogo se zahvaljujem treneru Musemiću na ukazanom povjerenju", dodao je Lakićević. 

Svjestan je da će biti teško zadržati prvu poziciju.

"Naravno da će biti teško. Tu su još Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo, tu je i Radnik koji je nešto više fokusiran na Evropu. Do kraja ove sezone svaka utakmica će biti kao finale, ali ja vjerujem u kvalitet Slobode i optimističan sam", istakao je Lakićević na kraju. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Lakićević je u BiH već imao priliku nastupato za Čelik i Velež, a tokom dosadašnje karijere još je nosio dresove Bayer Leverkusena (II), Wehena, Budućnosti, Pescija i Dečića. Upisao je i jedan nastup za Crnu Goru.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije