Lakičeviću napukao mišić i propušta naredna dva kola

Lakičeviću napukao mišić i propušta naredna dva kola

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika najveće su razočarenje otvaranja sezone u Premijer ligi. Uprkos najavama o borbi za vrh tabele i povoljnom rasporedu izabranici trenera Vlade Jagodića osvojili su samo četiri boda, te još čekaju na prvu pobjedu u sezoni.

Osim što loše igraju i postižu loše rezultate, crno-crveni imaju velike probleme sa ozlijeđenim i rovitim igračima. Nakon Harisa Ribića, Marka Nestorovića, Jasmina Mešanovića i Dženana Burekovića novi igrač van stroja je Slobodan Lakičević.

Lijevi bočni Zeničana nakon što je propustio prva tri kola zbog povrede, protiv Mladosti i Veleža je bio jedan od najboljih pojedinaca kluba s Bilinog polja, a njegovim izlaskom zbog povrede na Koševu protiv Sarajeva ekipi je krenulo nizbrdo primivši tri gola.

Lakičeviću je protiv Sarajeva napukao mišić i prve prognoze su da će s terena odsustvovati dvije do tri sedmice. Crnogorski internacionalac će sigurno propustiti veoma važan duel protiv Rudara na Bilinom polju u subotu, a vjerovatno i prvu utakmicu nakon reprezentativne pauze protiv Zvijezde u Gradačcu.

Mnogo je problema za trenera Čelika Vladu Jagodića, a malo je vremena do utakmice protiv Rudara, koja bi mogla smiriti ili uzburkati duhove na Bilinom polju. Zeničani ne smiju pomisliti na drugi rezultat osim pobjede, a onda u reprezentativnoj pauzi pokušati konsolidovati redove i igrama u nastavku prvenstva obradovati navijače, koji još vjeruju Jagodiću i igračima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti