Lako je PSG-u kada ima Ibrahimovića

Parižani na pogon švedskog napadača

Lako je PSG-u kada ima Ibrahimovića

Edmir Škorić
Teme:

PSG "živi" na pogon Zlatana Ibrahimovića, koji je večeras postigao hat-trick u utakmici 13. kola francuske Lige 1.

Parižani su ugostili Nicu u 13. kolu i upisali 9. pobjedu, pa se tako učvrstili na prvom mjestu sa pet bodova više u odnosu na Lille (-1) i Monaco...

Ibrahimović je prvo u 39. minuti pogodio na ubačaj Gregory van der Wiela, a zatim u 57. minuti iz penala. Konačnih 3:0 postavio je na dodavanje Lucasa u 76. minuti.

Švedski napadač je u sjajnoj formi posjednjih mjeseci. S današnja tri gola, Zlatan na kontu ima osam prvenstvenih i dijeli drugo mjesto najboljih strijelaca u Francuskoj s Radamelom Falcaom. Obojica su postigli po osam, dok je Edinson Cavani postigao devet golova. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 13. kolo:
PSG- Nice 3:1 (Ibrahimović 39, 57 - penal, 76/ Pejćinović 70)


PSG vs Nice 1:0 Zlatan Ibrahimovic by footballdaily2
PSG vs Nice 2:0 Ibrahimovic by footballdaily2
PSG vs Nice 3:1 Ibrahimovic by footballdaily2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.