Laktaši zaledili Tušanj
Na Piroti su gledaoci mogli vidjeti čak šest golova

2. kolo Premijer lige počelo veoma efikasno

Laktaši zaledili Tušanj

U danas odigrana četiri susreta 2. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine najveće je iznenađenje priredila ekipa Laktaša, koja je pregazila Slobodu na Tušnju.

Čak 19 golova mogli su vidjeti gledaoci na stadionima u Vrapčićima, Prijedoru, Travniku i Tuzli. Jednu su pobjedu zabilježili gosti (Laktaši), dvije su utakmice završene bez pobjednika, dok je jedini Velež bio uspješan domaćin.

Najveće iznenađenje danas priredili su fudbaleri Laktaša, koji su na Tušnju šokirali domaću Slobodu, te već nakon prvih 45 minuta praktično riješili utakmicu vodeći sa 3:0. Junak susreta bio je, bez ikakve sumnje, Vladimir Karalić, koji je potopio Tuzlake sa tri gola u prvih 45 minuta igre. Karalić je redom pogađao u 27, 34. i 43. minuti, a Sloboda se nije dostojno ni snašla.

U nastavku, već u drugoj minuti drugog dijela utakmice, Sloboda je uspjela smanjiti na 1:3, a strijelac je Mujić. Međutim, do kraja susreta gledaoci su mogli vidjeti još po jedan gol na obje strane, a domaća je publika aplauzom nagradila gostujuće fudbalere.

Sigurno najprijatnije iznenađenje prva dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine su fudbaleri mostarskog Veleža. Nakon što su u 1. kolu demolirali Travnik sa 5:0, ništa bolje nisu prošli ni igrači Olimpika.

Rođeni su ponovo demonstrirali napadački i veoma efikasan fudbal, te su Vukuve nazad u Sarajevo ispratili sa četiri gola u mreži. Mostarska ekipa nakon prva dva kola u novoj sezoni ima impozantnu gol-razliku od 9:1!

Aktuelni prvak BiH, mostarski Zrinjski, ni nakon drugog kola ne zna za pobjedu. Travnik je na Piroti sa Plemićima odigrao sjajnu utakmicu, postignuto je ukupono šest golova za konačnih 3:3.

Svoju premijernu utakmicu na stadionu u Prijedoru u Premijer ligi odigrali su danas fudbaleri Rudara, koji su remizirali (1:1) sa gostima iz Zenice.

Rezultati

Velež - Olimpik    4:1
Sloboda - Laktaši  2:4
Rudar - Čelik    1:1
Travnik - Zrinjski  3:3
Borac - Leotar 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.