Lampard je igrač Cityja, ne New Yorka

Saopštenje iz Premiershipa

Lampard je igrač Cityja, ne New Yorka

Nakon što su mediji u Velikoj Britaniji ali i šire ukazali na veliku nejasnoću oko statusa Franka Lamparda, rukovodstvo Premier lige odlučilo se obratiti javnosti jasnim saopštenjem.

Po njemu, Frank Lampard ima važeći ugovor sa Manchester cityjem a ne sa New Yorkom, novim članom MLS-a.

Manchester City i New York City imaju istog vlasnika pa je na osnovu toga nastala konfuzija kojem klubu, zapravo, pripada Lampard.

Posljednjeg dana 2014. godine su se iz rukovodstva kluba sa Etihada izjasnili da je fudbalerova posudba produžena do kraja sezone, da bi se sada pojavila relevantna vijest da je Lampard sve vrijeme vezan za Manchester City.

Iz lige je od Manchester Cityja zatražena garancija da ugovor između Lamparda i New York Cityja ne postoji kako bi dobili dokaz da je Lampard registrovan za Građane do kraja sezone 2014/15.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.