Lanus konačno pao

Clausura

Lanus konačno pao

U prvoj utakmici 9. kola argentinske Clausure, desilo se veliko iznenađenje. Argentinos Juniors je porazio lidera na tabeli, ekipu Lanusa rezultatom 2:1.

Juniorsi su otvorili odlično utakmicu, ranim vodstvom u 10. minuti golom Ignacia Canuta. Nakon vodećeg gola, Lanus preuzima terensku inicijativu, ali sve do sudijske nadoknade pvog poluvremena rezultat se nije mjenjao kada iz jedne bezazlene akcije Lanus dolazi do poravnanja preko Diega Lagosa koji matira Sebastiana Torica.

Drugo poluvrijeme je počelo kao i prvo, vodstvom Juniorsa. Gabriel Hauche dovodi domaćine i vodstvo 2:1, što se ispostavilo konačnim rezultatom. Lanus nije uspio izjednačiti iako je do kraja imao terensku nadmoć. Ovom pobjedom Argentinos Juniors dobiva nadu za bijeg za začelja tabele, dok Lanus ostaje u borbi za titulu.

U drugoj utakmici sinoćnjeg programa, Tigre i Newells Old Boys podijelili su bodove igrajući 1:1. Domaćini su poveli već u 5. minuti golom Lune. Ključni trenutak takmice desio se u 75. minuti, kada domaći igrač Leyes dobiva crveni karton što gosti koriste pogotkom Armania četiri minute prije kraja meča i odnose kući zlata vrijedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.