Laporta i Guardiola žele da Eto'o ostane
U Barceloni žele da Kamerunac ostane

Laporta i Guardiola žele da Eto'o ostane

Edmir Škorić

Predsjednik Barcelone Joan Laporta govorio je o svim igračima koji su ovog ljeta povezivani sa klubom sa Nou Campa, ali potvrdio i kako želi da Kamerunac Eto'o ostane u klubu. Isto mišljenje dijeli i trener Pepe Guardiola.

"Ostala mu je još godina dana ugovora i normalno je da se sastanemo kako bi raspravljali o njegovim planovima i našli najbolje rješenje za njega", rekao je predsjednik Laporta, naravno misleći na kamerunskog napadača Samuela Eto'a.

"Želim da ostane u Barceloni još dosta godina, a i trener Guardiola ima isto mišlenje."

Poslije toga, Laporta se izjasnio i o povezivanju nekolicine velikih igrača s Barcelonom. "Bayern Riberyja ne želi prodati. Što se tiče Ville, tu se razgovara sa Valencijom. Robinho je izvanredan igrač, ali ne znam za bilo kakve kontakte sa njim."

Nije se Laporta mogao suzdržati, a da ne kaže nekoliko riječi i za ljutitog rivala Reala, odnosno predsjednika Florentina Pereza koji ovog ljeta pravi "dream team".

"Real i Barca su dva različita modela. Jedan je kultno poduzeće i industrija, dok drugi ima neprincipijelnu opsesiju novca i moći. To je jedini način da se objasni što rade u Madridu, način na koji dovode pojačanja bez obzira na cijenu, bez obzira na negativne konotacije. A sada će oni biti pod još većim pritiskom, uzimajući u obzir veličinu ovogodišnjih ulaganja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.