Laporta:Optužbe su smiješne
Joan Laporta

Je li gazda previše trošio ?

Laporta:Optužbe su smiješne

M. Maksimović

Proteklih nekoliko dana Joan Laporta, sada već bivši predsjednik Barcelone našao se na udaru medija koji tvrde da je katalonski gigant posljednjih godina trošio bez mjere i kako je trenutačno u velikom minusu. Nakon istupa u medijima novog predsjednika Sandra Rosella, oglasio se i Laporta koji tvrdi kako se na ovaj način želi uništiti prije svega njega uspješna politička karijera.

Po dolasku na kormilo Barcelone, Rosell je napravio reviziju prema kojoj je njegov klub u
minusu 77 miliona eura. Laporta tvrdi da je Barcelona proteklu godinu završila sa 446 miliona u plusu.

''Optužbe koje dolaze na moju adresu jako bole. Optužuju me da sam igračima poklanjao skupe satove, a zaboravlja se šta s ti igrači napravili za Barcelonu. Pa mi smo kao ekipa osvojili sve što se moglo osvojiti. Želimo u svakom trenutku biti uz igrače jer su oni zaslužili svu potrebnu pažnju. Svjesni smo krize i vremena u kojima živimo, ali isto tako moramo znati koliko je učinak tih igrača bio na terenu. Zato mislim da su optužbe smješne'' tvrdi Laporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.