Larsson volejom uzeo Redsima bod

Premiership

Larsson volejom uzeo Redsima bod

Nakon ljetne pauze, danas je počelo takmičenje u engleskoj Premier ligi, gdje je odigrano pet utakmica prvog kola.

Liverpool je na svom Anfield Roadu dočekao Sunderland i prvi došao u prednost.

Urugvajski napadač Luis Suarez namjestio je loptu na kreč i promašio, na veliko razočarenja navijača. Međutim, nekadašnjem napadaču Ajaxa trebalo je samo šest minuta da se iskupi za promašaj, nakon što je u 11. minuti ipak doveo svoju ekipu u prednost.

Andy Carrol je postigao i drugi pogodak u 21. minuti, ali je on poništen zbog predhodnog prekršaja korpulentnog napadača.

Sunderland je u nastavku zaigrao mnogo bolje, te je u 57. minuti stigao do izjednačenja, kada je sjajan volej u padu sa lijeve strane uhvatio Sebastian Larsson i neodbranjivo pogodio mrežu Redsa.

Blackburn je golom Formica u 20. minuti poveo na svom terenu protiv Wolverhamptona, ali su gosti ipak uspjeli preokrenuti rezultat.

Domaći su vodili samo dvije minute, kada je u 22. minutu utakmice Fletcher pogodio za izjednačenje. Već u drugoj minuti nastavka dosuđen je penal za goste, ali Kevin Doyle nije bio precizan.

Međutim, samo minut kasnije Ward je ipak pogodio mrežu Blackburna i doveo Wolvse u prednost, a kasnije će se pokazati kako je ovo bio i konačni rezultat ove utakmice.


Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.