Latvija razbila Litvaniju na Baltičkom Kupu

Duel naših protivnika pripao Latviji

Latvija razbila Litvaniju na Baltičkom Kupu

Midhat Šljivak

U polufinalnom susretu na Baltičkom Kupu sastale su se dvije reprezentacije koje su protivnik naše selekcije u narednim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Latvija i Litvanija.

Ubjedljiv trijumf su ostvarili Latvijci koji su razbili Litvaniju rezultatom 5:0.

Latvija je povela u 14. minuti golom Aleksandrsa Caunasa sa penala, da bi vodstvo na 2:0 povećao Edgars Gauracs četiri minute kasnije. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 37. minuti kada za 3:0 pogađa Aleksejs Visnakovs.

U drugom poluvremenu još dva gola u mreži Litvanaca. Gauracs je 48. minuti pogodio za 4:0, a konačnih 5:0 postavio je Vitalijs Smirnovs deset minuta prije kraja utakmice.

Latvija će u finalu Baltičkog Kupa igrati sa pobjednikom susreta između Estonije i Finske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.