Latviji pobjeda nad Lihtenštajnom

Tri boda za Latviju

Latviji pobjeda nad Lihtenštajnom

Midhat Šljivak

Prvu utakmicu 4. kola u našoj grupi G odigrali su Latvija i Lihtenštajn, a Latvijci su slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Mučila se dosta Latvija da razbije otpor Lihtenštajna, a do vodećeg gola su stigli nakon pola sata igre. Mrežu Bicera pogodio je Vladimirs Kamess za vodstvo od 1:0.

Imali su potom Latvijci još nekoliko dobrih prilika da povećaju prednost, ali na njihovu žalost na poluvrijeme su otišli samo sa jednim golom prednosti.

Drugo poluvrijeme proteklo donijelo je gotovo precrtanu igru iz prvog poluvremena. Sve dileme oko pobjednika su riješene u 77. minuti. Edgars Garacs je matirao gostujućeg golmana za konačan rezultat utakmice od 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.