Laudrup više nije trener Swanseaja

Otkaz Laudrupu

Laudrup više nije trener Swanseaja

Edmir Škorić

Danski stručnjak Michael Laudrup od danas više nije trener engleskog prvoligaša Swanseaja.

Laudrupu je otkaz uručen zbog niza loših rezultata, a posljednji je poraz proteklog vikenda od West Hama. Danac je bio pod sve većim pritiskom nakon što je momčad pobijedila jednu od posljednjih 10 ligaških utakmica.

"Swansea City i menadžer Michael Laudrup su se večeras razišli", saopštili su iz velškog kluba.

"To je odluka u najboljem interesu našeg nogometnog kluba i naših navijača. Prvi put u gotovo 10 godina se na ovaj način rastajemo s menadžerom, ali morali smo to uraditi. Imao sam danas sastanak s Micahelom i objasnio sam mu da nam trebaju promjene. Nadam se da navijači mogu u potpunosti shvatiti kako je ovo težak period za nas i pozivam ih da stanu iza nogometnog kluba, Garryja Monka, osoblja i igrača", rekao je predsjednik Swanseaja Huw Jenkins. 

Swansea je trenutno 12. na tabeli sa 24 boda. Osim pobjede nad Fulhamom, u posljednje vrijeme redali su poraze od Cityja, Uniteda, Tottenhama, West Hama... U sljedećem kolu dočekuju Cardiff u velškom derbiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.