Laurent Blanc više nije selektor Francuske!

Nakon dvije godine Blanc odlazi

Laurent Blanc više nije selektor Francuske!

M. Šljivak

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Francuske Laurent Blanc, dao je danas ostavku na tu poziciju

Ovaj 46-godišnji stručnjak se odlučio na odlazak nakon loših igara na Evropskom prvenstvu, gdje su Francuzi ispali u četvrtfinalu od reprezentacije Španije, a u zemlji su dočekani uz dosta kritika zbog incidenata unutar reprezentacije, kao i zbog loše igre.

Blanc je prije dva dana imao sastanak sa čelnicima Fudbalskog saveza Francuske na kojem je dogovoreno da sam donese odluku da li će voditi i dalje reprezentaciju ili će otići.

On se odlučio na odlazak, a u francuskim medijima su se već špekuliše da bi novi selektor "trikolora" mogao biti Didier Deschamps.

Blanc je reprezentaciju preuzeo 2010. godine nakon Svjetskog prvenstva, a u kvalifikacijama za Euro je osvojio prvo mjesto ispred naše reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti